ofogheghtesadonline.ir

۳۰ شهریور ۱۴۰۳ -
Loading...
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳

در آستانه ماه رمضان تاکید شد؛

تقویت وحدت امت اسلامی در ماه مبارک رمضان

کارگاه آموزشی استهلال استان گلستان برگزار شد.
به گزارش افق‌اقتصاد آنلاین گلستان به نقل از روابط عمومی مرکز اسلامی استان، کارگاه آموزشی استهلال استان گلستان با حضور علمای اهل سنت و تشیع در مرکز اسلامی گلستان برگزار شد.

رئیس مرکز اسلامی گلستان در ابتدای این نشست گفت: استان گلستان نماد اتحاد و همدلی، رنگین کمان وحدت و سرزمین برادری است و باید این نماد را در رویت هلال و تقویت وحدت بین امت اسلامی در آغاز و پایان ماه مبارک رمضان به منصه ظهور برسانیم.

حجت الاسلام دیلم با بیان اینکه این محبت و همدلی به برکت وجود علمای آگاه و تقریبی استان است، تصریح کرد: مقام معظم رهبری با الگو قرار دادن استان گلستان بر دوش تک تک ما تکلیف گذاشت که بتوانیم این مدل و الگو بودن را به استان های کشور و حتی سرتاسر جهان صادر کنیم.
حجت الاسلام دیلم با اشاره به جهش علمی و آموزشی در این زمینه در سال های اخیر، بیان کرد: برگزاری نشست های تقریبی عامل اتفاق نظر، آشنایی و تبادل افکار و نظارت خواهد شد و گاهی اوقات جهد موجود در بین برخی از افراد بخاطر دوری از هم و دور بودن از فضای گفتمان است.
رئیس مرکز اسلامی گلستان با اشاره به اینکه روزه روز عید فطر حرام است، تصریح کرد: این موضوع امر ثابت شده ای است که مورد تایید همه علما و مسلمین و بزرگان دین می باشد.
وی، موضوع استهلال را محل آرا و اتفاق نظر اندیشمندان اسلامی بیان کرد و گفت: استهلال یکی از موضوعات عقیدتی و قرآنی ما مسلمانان است و امروز این موضوع مهم را به خود علمای اهل سنت واگذار کردیم تا با تشکیل ستاد استهلال به جمع بندی و نتیجه واحد دست یابند.
حجت الاسلام دیلم تاکید کرد: ما اصرار بر کار علمی در حوزه استهلال داریم و بنا بر فرمایشات آیت الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در گلستان، باید به سمت تشکیل اتحادیه جهانی ستاد استهلال برسیم.
رئیس مرکز اسلامی گلستان همچنین گفت: موضوع استهلال موضوع این ایام و یا ماه رمضان نیست بلکه در هر ماه موضوع استهلال انجام می شود و گزارش های ستاد استهلال به طور کامل و جامع در سایت مقام معظم رهبری ثبت گردیده است.

عضو شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت و امام جمعه قره تپه بندر ترکمن نیز گفت: انسجام و اتحاد علمی را در ماه مبارک رمضان به نمایش بگذاریم.

آخوند عبدالجبار میرابی با بیان اینکه، اتحاد، انسجام و اجتماع، بزرگ ترین و قوی ترین دستاورد مسلمانان است، افزود: اگر متحد، منسجم و اجتماع دینی و برادری داشته باشیم قطعا خداوند متعال و رسول اکرم (ص) نیز از ما خشنود و راضی خواهند بود.
آخوند میرابی بیان کرد: امروز باید به دنبال چاره باشیم نه اینکه ناله کنیم و می بایستی با علم و آگاهی و بضاعت های علمی مناسبی که داریم به انسجام و اتحاد علمی خوبی را در ماه مبارک رمضان به نمایش بگذاریم.
امام جمعه قره تپه بندر ترکمن افزود: ما با شور و اشتیاق وصف ناپذیر به ماه مبارک رمضان ورود پیدا می کنیم اما وقتی به اواخر این ماه مبارک می رسیم کم کم به تشویش اذهان می رسیم، اما باید نهایت بهره را از علوم ببریم تا به جمع بندی و نتیجه واحد برسیم.

عضو شورای فرهنگی و اجتماعی مرکز اسلامی گلستان نیز گفت: اقامه نماز عید وحدت آفرین باشد.

آخوند الله قلی توماچ با اشاره به حضور و مشارکت پرشور مردم در انتخابات، افزود: این مهم اطاعت پذیری اهل سنت را نشان می دهد.
آخوند توماج همچنین گفت: نماینده ولی فقیه در استان گلستان دید روشن و وسیعی در حوزه وحدت دارند و این حضور و مشارکت ها به جهت نگاه وحدت و تقریبی آیت الله نورمفیدی است.
وی بیان کرد: این رویکرد و نگاه وحدتی در مرکز اسلامی گلستان نیز وجود دارد و این رویه را ادامه می دهد.

حجت الاسلام مهدوی از دانش پژوهان رشته تقریب اسلامی نیز گفت: وحدت بین شیعه و سنی از بدو انقلاب مورد تاکید و مطرح می باشد.

وی با بیان اینکه ما اشتراکات زیادی داریم، افزود: لازم است در بحث مهدویت و فقهی هم به اشراکات موجود بپردازیم.
حجت الاسلام مهدوی بیان کرد: در ماه رمضان و یا در محافل انس با قرآن کریم، نماز وحدت و یا برنامه هایی پیرامون مهدویت برگزار شود.
وی همچنین گفت: ما اشتراکات زیادی داریم و توجه به اشتراکات و مشارکت در برنامه های مذهبی و دینی یکدیگر، بسیاری از مسائل را حل خواهد کرد.

حجت الاسلام بالویی نیز گفت: با تفکر وحدتی می توان به بحث جهانی شدن اسلام برسیم.

وی افزود: ما در رشته کلام تطبیقی، فقه تطبیقی و اصول تطبیقی بحث می کنیم و با مطالعاتی که در مبنای فقهی علمای اهل سنت داشتیم به این نتیجه رسیدیم که ما هیچ اختلافی نداریم و اگرم داشته باشیم خیلی کم است.
حجت الاسلام بالویی با تاکید براینکه، چنین نشست هایی یقینا ثمره خواهد داشت، افزود: حجت الاسلام دیلم مدیر مرکز اسلامی گلستان، قابلیت، شرایط و علم چنین برنامه ها و نشست های تقریبی را دارد.
وی همچنین بیان کرد: از علمای اهل سنت دعوت می کنیم که به موسسه ما بیایند و از نزدیک با فعالیت های ما آشنا شوند و به ما هم اجازه دهند که به مراکز و مدارس آنها بیاییم تا با نگاه علمی به مباحث بپردازیم و از نگاه تعصبی دوری کنیم.
حجت الاسلام بالویی با تاکید براینکه، امروز به برکت انقلاب این نگاه ایجاد شده است، تصریح کرد: با تبادل افکار و نظرات و جمع بندی واحد به بهم نزدیک شویم تا بتوانیم به بحث جهانی شدن اسلام برسیم.
وی بیان کرد: با تفکر وحدتی یقینا می توانیم به کلام مقام معظم رهبری در خصوص الگو بدون استان گلستان برسیم تا به جمع بندی و نتیجه واحد دست بیابیم.

کارشناس مذهبی و روحانی اهل سنت بندر ترکمن نیز گفت: تریبون و سخنرانان نماز جمعه یا روز عید فطر با احترام مبانی خود را مطرح کنند.

آخوند داود بلکفه افزود:نماز عید یک عبادت جمعی است که از نظر فقهای بزرگ در اقامه آن اذن حاکم شرط است و الزامات خود را دارد و اگر بعضا چالش هایی را که وجود دارد را به جمع بندی واحد نرسیم، ممکن است ذهن جامعه را مشوش کند.
وی اظهار کرد: برگزاری چنین نشست هایی بخاطر این است که از نقطه نظرات همدیگر برای رسیدن به نتیجه واحد استفاده کنیم.
آخوند بلکفه افزود: همه ما با خلوص قلبی وارد ماه مبارک رمضان می شویم اما در آخر این ماه مبارک دچار استرس، تخریب و تشویش می شویم و لازم است برای دست یابی به ثمره حلاوت و شیرینی پایان ماه مبارک رمضان با نگاه تقریبی، هماهنگی و همدلی خاصی ایجاد شود.

عضو ستاد استهلال استان گلستان نیز در این نشست گفت: غروب روز یک شنبه ۲۰ اسفند مصادف با ۲۹ شعبان، هلال ماه در کشور قابل رویت نخواهد بود.

محمد باقر محمد شفیع افزود: با رویت هلال ماه در غروب روز دوشنبه ۲۱ اسفند مصادف با ۳۰ شعبان، روز سه شنبه ۲۲ اسفند اولین روز ماه مبارک رمضان خواهد بود.
عضو ستاد استهلال استان گلستان بیان کرد: تیم های رویت هلال ماه برای رصد به منطقه اعزام خواهند شد و در نهایت نظر نهایی را ستاد استهلال مقام معظم رهبری اعلام خواهد کرد.
محمد شفیع با بیان اینکه، شروع ماه و بحث رویت بحث فقهی است، افزود: رؤیت هلال به معنای دیدن هلال اول ماه، یکی از راه‌های شرعی اثبات آغاز ماه قمری است و آغاز و پایان ماه مبارک رمضان به رؤیت هلال اول ماه وابسته‌اند.
عضو ستاد استهلال استان گلستان در ادامه گفت: افق ماه شرایط مختلفی برای رویت دارد و کشورمان در سخت ترین نقطه رویت قرار دارد و در ادامه نیز استان گلستان در شرایط خاصی قرار دارد که حضور در موقعیت جغرافیای شمالی کار رویت را خیلی سخت کرده است.
محمد شفیع با بیان اینکه، روز یک شنبه ۲۰ اسفند مصادف با ۲۹ شعبان، ساعت ۱۳:۳۰ ظهر مقارنه در منطقه ما رخ خواهد افتاد، افزود: در غروب همین روز دو شرط اصلی رویت هلال یعنی ” ۱۲ ساعت و ۷ درجه بودن” را نخواهیم داشت و رویت اتفاق نمی افتد. یعنی در این حالت فاصله زمانی کوتاه ۹ دقیقه ای را داریم که به خاطر شدت نور خورشید، اجازه رویت نمی دهد.
وی با تاکید براینکه، شدت نور خورشید و ضخامت هلال برای عدم رویت دخالت دارد، گفت: روز یک شنبه ۲۰ اسفند مصادف با ۲۹ شعبان ضخامت هلال ۲ ثانیه است و رویت هلال ماه رمضان امکان پذیر نیست و ماه شعبان ۳۰ روزه خواهد بود.
محمد شفیع افزود: با رویت هلال ماه در غروب دوشنبه ۲۱ اسفند مصادف با ۳۰ شعبان، روز سه شنبه ۲۲ اسفند ماه اولین روز ماه مبارک رمضان خواهد بود و باید منتظر خبر دفتر مقام معظم رهبری باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب