رمضانعلی سنگدوینی گفت: شرکتهای دانش بنیان برای اولین بار در دولت سیزدهم وارد مدار تهیه و تامین قطعات و تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز بخش صنعت و انرژی شدند.
افقاقتصاد آنلاین گلستان – رمضانعلی سنگدوینی، عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و منتخب مجلس دوازدهم در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، گفت: بهرهگیری از ظرفیت بکر و بیبدیل شرکتها و مجموعههای دانش بنیان سالهاست که توسط کارشناسان و مسؤولان مطرح میشود اما دولت سیزدهم بود که برای اولین بار از این ظرفیت استفاده کرد.
وی گفت: البته برای تحقق این مهم قانون جهش تولید دانش بنیان هم توسط مجلس تدوین و تصویب شد که کمک شایانی به اکوسیستم دانش بنیان کشور بود.
این عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: شرکتهای دانش بنیان در دولت سیزدهم وارد مدار تهیه و تامین قطعات و تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز بخش صنعت و انرژی شدند. ورود شرکتهای دانش بنیان نه تنها در صنعت نفت بلکه در حوزههای صنعتی و کشاورزی مشهود است.
وی افزود: به موازات ورود شرکتهای دانش بنیان به عرصه تولید، شاهد بهبود اشتغال مخصوصا در بین تحصیل کردهها، صرفهجویی ارزی و فعال شدن نخبگان داخل کشور بودیم.
منتخب مجلس دوازدهم افزود: ورود شرکتهای دانش بنیان به عرصه اقتصاد و انرژی در کشور از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است وقتی شرکتهای دانش بنیان تولیدات خود را به بازار وارد کنند، در دو مرحله از خروج ارز از کشور جلوگیری میشود، ابتدا اینکه جلوی واردات تجهیزات تولیدی کشورهای خارجی مورد نیاز در صنعت نفت و گاز گرفته میشود و این نیاز به وسیله تجهیزات مورد تولیدی شرکتهای دانش بنیان برطرف میشود و از سوی دیگر با بازارسازی برای محصولات تولیدی این شرکتها میتوان به صادارت و ارز آوری فکر کرد.
وی افزود: از سوی دیگر وقتی قرار است اقدام به واردات تجهیزات تولیدی شرکتهای خارجی به کشور بکنیم باید هزینه آن را ارزی پرداخت کنیم یا در قبال آن قدام به صادرات فرآوردههای نفتی کنیم اما ورود شرکتهای دانش بنیان به حوزه نفت و گاز کمک بسیار زیادی به کشور در حوزه فعال کردن دیپلماسی انرژی کرد.