«فیصل بن فاضل آل ابراهیم»، وزیر اقتصاد و برنامهریزی عربستان سعودی، گفت که کشور در سفر خود به سوی چشمانداز ۲۰۳۰ به نیمه راه رسیده است و آنچه را که هفت سال پیش آغاز کرده بود، ادامه خواهد داد.
افقاقتصاد آنلاین به نقل از شفقنا، وبگاه العربیه نوشت: «وی افزود که اکنون نیمی از مسیر رسیدن به چشمانداز را پشت سر گذاشتهایم که طی آن دستاوردهای زیادی حاصل شده و اولویتهایی داریم که عبارتند از: تسریع در تنوع اقتصادی و افزایش نتایج توسعه سرمایه انسانی بنابراین ما اکنون در آستانه یک دوره اقتصادی جدید هستیم که شاهد تحولات هیجان انگیزی در دهههای آینده خواهیم بود».
اظهارات الابراهیم در یک نشست گفتوگو در چارچوب کار نشست سالانه قهرمانان جدید مجمع جهانی اقتصاد که در شهر دالیان چین برگزار میشود، بیان شد و وی در نشستی با عنوان «از چه انتظاری داریم؟» رشد آینده»، به رشد سریع فعالیتهای غیرنفتی در این کشور از زمان راهاندازی چشمانداز پادشاهی ۲۰۳۰ پرداخت.
وی گفت: «کشور عربستان با ۸.۷ درصد سریع ترین نرخ رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۲ را به دست آورد و فعالیتهای غیرنفتی به ۵.۶ درصد رسید و حتی امروز نیز رشد فعالیتهای غیرنفتی همچنان قوی و ۵۱ درصد است. درصد تولید ناخالص داخلی واقعی و اقتصاد غیرنفتی پادشاهی بزرگتر از اقتصاد نفتی آن است.
الابراهیم تاکید کرد که عربستان سعودی نقش مهمی در زمینه امنیت انرژی و اقدام اقلیمی ایفا میکند، زیرا در خط مقدم تولیدکنندگان پاکترین انرژی هیدروکربنی قرار دارد و همچنین در زمینه انرژیهای تجدید پذیر در میان پیشگامان قرار دارد که منظور ما هیدروژن سبز، انرژی خورشیدی، انرژی باد و سایر منابع است.
وزیر اقتصاد و برنامه ریزی سعودی در پایان حضور خود بر ضرورت ایجاد رویکردی جامع و یکپارچه برای مقابله با چالشهای اقتصادی جهانی تاکید کرد و خاطرنشان کرد: «با اتخاذ همکاریهای بین المللی، نوآوری و راهحلهای جامع، جامعه بین المللی میتواند به طور موثر به برخی از این چالشها رسیدگی کند».