حملات متوالی ارتش رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب غزه که روزهای یکشنبه و سه شنبه رخ داد، موجب شده بسیاری از مدافعان حقوق بشر خط قرمزی که رئیس جمهور آمریکا در مورد حمله تلآویو به رفح تعیین کرده، بیمعنی بدانند.
اوایل ماه مه پس از گذشت هفت ماه از جنگ ویرانگر رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا خط قرمز نادری را برای بزرگترین متحد خود کشید.
رئیس جمهور آمریکا به شبکه خبری «سی ان ان» گفت واشنگتن بمب و گلولههای توپخانهای به ارتش رژیم صهیونیستی نخواهد داد که به شهر رفح در جنوب غزه حمله کند.
اما تصاویر اجساد شهدای فلسطینی در حمله یکشنبه شب ارتش رژیم صهیونیستی به چادرهای آوارگان در غرب رفح که دستکم ۴۵ تن شهید بر جای گذاشت، سوالاتی را درباره اعتبار این خط قرمز بایدن مطرح کرد.
«احمد ابوزنید» مدیر کمپین ایالات متحده برای حقوق فلسطین (USCPR) گفت: بسیار ناامیدکننده است که میبینیم رئیس جمهور بایدن همچنان به اسرائیل اجازه میدهد بدون مجازات عمل کند. صدور یک خط قرمز که میدانید به آن پایبند نخواهید بود، نه تنها به این معنی است که فضای نسلکشی ادامه خواهد داشت، بلکه نشان میدهد که بایدن از نظر سیاسی هم ضعیف است.
در هفتههای اخیر، واشنگتن ناکامی خود را در مجازات رژیم صهیونیستی با گفتن اینکه حمله در رفح یک عملیات «محدود» بود، و نه حمله جامعی که بایدن درباره آن هشدار داده بود، توجیه کرد.
با وجود حملات شدید روز یکشنبه و پیشروی تانکهای رژیم صهیونیستی در رفح، «متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا همین موضع را روز سه شنبه دوباره تکرار کرد.
میلر مدعی شد: ما نمیخواهیم شاهد انجام عملیات نظامی بزرگ در آنجا باشیم، همانطور که در خان یونس و شهر غزه شاهد بودیم. او افزود: در این مرحله، ما شاهد عملیات نظامی در مقیاس آن عملیات قبلی نبودهایم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ایالات متحده نمیتواند حضور خودروهای نظامی اسرائیل در مرکز رفح را «تأیید» کند، آنطور که شاهدان فلسطینی و رسانههای اسرائیلی آن را تایید کردند.
خط قرمز بیمعنی
مدافعان حقوق فلسطین میگویند دولت بایدن آنچه را که تهاجم به رفح میداند، باز تعریف کرده تا بتواند وقوع حمله را انکار کند.
«یاسمین طیب» مدیر قانونگذاری و سیاستگذاری گروه حمایتی MPower Change Action، خط قرمز بایدن در مورد رفح را «کاملا بی معنی و صرفاً برای ادامه سیاست ظالمانه و غیرقابل دفاع» او در غزه خواند.
الطیب به شبکه خبری الجزیره گفت: اسرائیل قوانین بشردوستانه بینالمللی و همچنین قوانین و سیاستهای ایالات متحده را نقض میکند، اما به نظر میرسد که نزدیک به هشت ماه کشتار در غزه برای بایدن کافی نبوده تا با اجرای قوانین ایالات متحده و تعلیق فوری انتقال سلاحها، موضعی اصولی و منسجم اتخاذ کند.