مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان مرکزی گفت : اصل اهدای عضو، فرهنگسازی است که باید در جامعه ترویج شود.
به گزارش افقاقتصاد آنلاین مرکزی، زهرا کمالآرا در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت ۳۱ اردیبهشتماه روز ملی اهدای عضو، برگزار شد گفت: « اهدای عضو اهدای زندگی» تنها یک شعار نیست بلکه به یک فرهنگ متعالی در کشور تبدیل شده است و این فرهنگ باید بیش از پیش در جامعه نهادینه شود.
وی با اشاره به اهمیت فرهنگ سازی در راستای اهدای اعضا افرادی که مرگ مغزی آنان محرز شده است گفت: اهدای عضو، فرهنگِ زندگی بخشیدن است و هر قهرمانی میتواند جان دوباره ببخشد.
رئیس انجمن اهدای عضو استان مرکزی ضمن تقدیر از خانواده های که اعضای بدن عزیزان خود را برای جانبخشی به بیماران نیازمند اهدا می کنند، افزود: افرادی که بعد از بروز حادثه به سمت مرگ مغزی(کمای غیر قابل بازگشت) می روند می تواند ۸ تا ۱۰ عضو خود را اهدا کند و به افراد دیگر زندگی ببخشد.
کمال آرا با بیان اینکه سن جانبخش (فرد اهدا کنند) سن خاصی نیست و همه افراد در همه سنی می توانند این کار ارزشمند را انجام دهند، بیان داشت: نهادینه شدن این فرهنگ در جامعه امری ضروری است و ما نیازمند همدلی و همراهی اصحاب رسانه، فعالان فرهنگی در راستای تبیین این مهم در جامعه هستیم.
وی در ادامه افزود: از ۱۷۰ اهدای عضو، ۳۷ اهدای عضو با رضایت خانوادهها محقق شده است.
رئیس انجمن اهدای عضو استان مرکزی گفت: از سال ۱۳۸۹ تا کنون که انجمن اهدای عضو استان مرکزی فعالیت خود را آغاز کرده، ۷۴ مرگ مغزی منجر به اهدای عضو شده که شامل ۲۴ زن و ۵۰ مرد در رده سنی پنج تا ۵۸ سال در استان به ثبت رسیده است.
کمالآرا خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۸ تاکنون ۲ هزار نفر در اراک کارت اهدای عضو دریافت کردهاند و در مجموع ۲۰ هزار کارت اهدای عضو در این کلانشهر توزیع شده است.
وی افزود: تیم فراهمآوری و رضایت اهدای عضو سال ۱۳۸۱ در بیمارستان ولیعصر(عج) اراک فعالیت خود را آغاز کرد.
رئیس انجمن اهدای عضو استان مرکزی خاطر نشان کرد: امید است با آموزش و فرهنگ سازی به جایی برسیم که همه در این مسیر قرار گرفته و خود برای تهیه کارت اهدای عضو پیشقدم شوند و خانواده ها نیز اطلاعات کامل در این راستا داشته و با مسئولین مربوطه همکاری لازم را داشته باشند تا بتوانیم با انجام سریع اقدامات اولیه جان بیماران نیازمند عضو را نجات دهیم.
وی همچنین به برگزاری چهارمین جشن نفس در استان مرکزی اشاره کرد و ادامه داد: این جشن با حضور خانواده های جانبخش و عموم مردم برگزار خواهد شد.
رئیس بیمارستان فوق تخصصی سینای اراک و نائب رئیس انجمن اهدا عضو استان مرکزی، نیز در این نشست، گفت: در بحث اهدا عضو نیاز داریم ابتدا آگاهی خودمان را بالا ببریم و سپس رسالت خود را در راستای فرهنگ سازی بالا ببریم.
صدیقی با بیان اینکه فرهنگ سازی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، بیان داشت: باید این دیدگاه در جامعه تغییر کند که فردی که کارت اهدا عضو دارد نیاز به رضایت از خانواده نباشد تا بتوانیم با سرعت این مهم را انجام تا تعداد اعضای بیشتر فرد جانبخش بتواند نیازمندان را نجات دهد.
وی ادامه داد: ما در کار فرهنگ سازی باید درصد کسانی که در جامعه متقاضی دریافت کارت هستند را بالا ببریم و این مهم در تمام طول سال انجام شود.دوم اینکه دانش اهدای عضو را بالا ببریم باید ذهن مردم را با فرهنگ سازی آماده کنیم.