مدیر فرآوردههای لبنی صباح با اشاره به روند رو به رشد صادرات این شرکت به کشورهای مختلف، از جمله سوریه و کانادا، چالشهای تولید و صادرات در ایران را مطرح کرد.
افقاقتصاد آنلاین گلستان-ابراهیمی، مدیر فرآوردههای لبنی صباح ، با بیان اینکه این شرکت در حال حاضر محصولات خود را به کشورهای مختلف، از جمله سوریه و کانادا، صادر میکند، از مشکلات موجود در مسیر تولید و صادرات سخن گفت.
وی اظهار کرد: در دهه ۷۰ ایران واردکننده لبنیات بود، اما از اواخر همان دهه به صادرکننده تبدیل شد. امروز ما نهتنها در حوزه چربی حیوانی و کره صادرکننده هستیم، بلکه مواد اولیه مورد نیاز کشورهای دیگر را نیز تأمین میکنیم.
وی با اشاره به ساختار ناکارآمد اقتصادی و موانع ناشی از تحریمها افزود: یکی از چالشهای ما، تأخیر در ثبت سفارشها و مشکلات مربوط به تأمین ارز است. برای مثال، تجهیزات مورد نیاز تولید از آلمان خریداری شده، اما روند ثبت سفارش و دریافت مجوزها زمانبر است. در حالی که برای افزایش تولید و رقابتپذیری در بازارهای صادراتی، نیازمند سرعت عمل بیشتری هستیم.
ابراهیمی همچنین به تجربه سرمایهگذاری در استانهای دیگر اشاره کرد و گفت: به دلیل عدم حمایت در استان گلستان، مجبور شدیم در خراسان رضوی و اصفهان سرمایهگذاری کنیم. در این استانها، نگاه صنعتی و تولیدمحوری باعث شده که مشکلات تولیدکنندگان سریعتر حل شود، در حالی که در گلستان همچنان با موانع اداری و عدم همکاری برخی نهادها مواجه هستیم.
وی با انتقاد از نبود حمایتهای لازم برای تولیدکنندگان، تأکید کرد: اگر تبریز، اصفهان و مشهد به قطبهای صنعتی تبدیل شدهاند، به دلیل حمایتهایی است که از تولیدکنندگان صورت گرفته است. در استان گلستان نیز باید چنین نگاهی ایجاد شود تا تولیدکنندگان بتوانند بدون موانع غیرضروری، به توسعه کسبوکار خود بپردازند.
ابراهیمی در پایان با اشاره به اهمیت توجه به قانون ۸۰،۲۰ در بازاریابی گفت: «۸۰ درصد صادرات را ۲۰ درصد گروههای صنعتی انجام میدهند. اگر میخواهیم اشتغالزایی و توسعه اقتصادی را در استان داشته باشیم، باید از این ۲۰ درصد حمایت کنیم تا سرمایهها از استان خارج نشود و فرصتهای شغلی حفظ شود.