رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گرگان مرکز استان گلستان گفت: همزمان با روز جهانی پنبه سومین جشنواره پنبه و مسابقه ملی نخریسی در مزرعه گردشگری توسکای گرگان؛ سرزمین طلای سفید، برگزار شد.
افقاقتصاد آنلاین گلستان– رضا غیاثیزاده در سومین جشنواره پنبه و مسابقه ملی نخریسی که همزمان با روز جهانی پنبه در مزرعه گردشگری توسکای گرگان برگزار شد، گفت: این جشنواره باهدف احیای ریشهها و بازگشت به اصول پایدار زنجیره ارزش پنبه با همکاری اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گرگان، مزرعه گردشگری توسکا و موسسه زنان سبز اورشم برگزار شد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گرگان افزود: از بخشهای مختلف این جشنواره میتوان به برگزاری کارگاه آشنایی با روند تولید پایدار پنبه (نخریسی، رنگرزی، پارچهبافی، سوزندوزی)، نمایشگاه منسوجات صنایعدستی، اجرای آیینهای بومی و موسیقی محلی، تقدیر از هنرمندان و پیشکسوتان، مسابقه نخریسی، نمایشگاه و جشنواره عکس پنبه، مسابقه نقاشی کودک و… اشاره کرد.
او یادآور شد: جشنواره پنبه در شهریورماه ۱۴۰۳ به شماره ثبت ۲۰۳۲۳۸۶۰ در تقویم رویدادهای گردشگری کشور به ثبت رسیده است.
غیاثیزاده در ادامه با اشاره به ظرفیتهای بیشمار شهرستان گرگان در حوزه گردشگری، گفت: چیزی که گرگان را در کشور مطرح و معرفی کرده برگزاری جشنوارهها و رویدادهای مختلف مرتبط با شهرستان است.
او خاطرنشان کرد: بیش از ۵۰ درصد درآمد و امرارمعاش مردم در استان گلستان از راه کشاورزی است و برگزاری اینگونه رویدادها و جشنوارههای مرتبط با استان میتواند زمینهساز رونق کشاورزی، گردشگری و درنهایت توسعه اقتصادی مردم منطقه باشد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گرگان تصریح کرد: این اداره بهتنهایی نمیتواند تمام ظرفیتها و پتانسیلهای فراوان و گوناگون شهرستان را مطرح و معرفی کند و نیاز است دستگاههای اجرایی مرتبط در کنار هم در این راه حمایت و همراهی کنند.
سومین جشنواره پنبه و مسابقه ملی نخریسی با حضور قربان قربانی رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور، ابراهیم هزارجریبی مجری طرح پنبه وزارت کشور، رضا غیاثیزاده رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان گرگان، امیر یوسفی رئیس اتاق بازرگانی گرگان، مجید زمانی مدیر اجرایی جشنواره و مدیر مزرعه گردشگری توسکا، هدی حسینی دبیر اجرایی جشنواره و مدیر موسسه زنان سبز اورشم، محمد اسماعیل اسدی محقق و پژوهشگر حوزه آبوخاک ملقب به مرد خاک ۱۴۰۰ ایران و همچنین جمعی دیگر از مسئولان، هنرمندان، تولیدکنندگان پنبه شهرستان و علاقهمندان به این حوزه برگزار شد.