نماینده ولی فقیه در استان گلستان از نامه معاون سازمان حفاظت از محیط زیست کشور برای تعطیلی طرح گردشگری جزیره آشوراده انتقاد و همچون گذشته قاطعانه از این طرح دفاع کرد.
افقاقتصاد آنلاین گلستان – آیت الله سیدکاظم نورمفیدی در نخستین همایش ملی حقوق کشاورزی و مواد غذایی در گرگان افزود: در دوره ریاست جمهوری شهید رئیسی تمامی موانع اجرای طرح گردشگری جزیره آشوراده رفع و در سفر اول وی به استان، عملیات اجرایی آن آغاز و در سفر دوم، افتتاح شد.
وی تاکید کرد: کشور هرج و مرج نیست که رئیس جمهور دو بار به استان سفر کند و آن وقت یک نفر در سازمان محیط زیست نامه بنویسد و مانع اجرای طرح گردشگری آشوراده شود،این خطاها فردای قیامت نیاز به پاسخگویی دارند.
امام جمعه گرگان ادامه داد: بین محیط زیست و توسعه هیچ منافاتی وجود ندارد، بعضی ها مانع توسعه می شوند، محیط زیست باید منجر به حفظ منابع و احیای جنگل و مرتع شود، هیچ کس با این رویکرد مخالف نیست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه خاک در قرآن اشاره کرد و گفت: طبق سوره هود مبدا پیدایش انسان زمین است، بنابراین چیزی مبارک تر از زمین نداریم، این آیه حرف های زیادی درباره حقوق خاک دارد.
به گفته وی، زمین منشاء همه جنبش ها و تحرک هاست برهمین اساس خودش هم یک موجود زنده است. هر بذری برای روییدن و محصول دادن باید در داخل خاک قرار گیرد وگرنه از بین می رود.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان افزود: پروردگار از ما خواسته زمین را آباد کنیم در غیر اینصورت، تنبیه می شویم. حضرت علی (ع) در نامه به مالک اشتر برای عزیمت به مصر تاکید کرد که توجهت به زراعت بیشتر از مالیات باشد.
آیت الله نورمفیدی به فرسایش خاک در استان گلستان و آمارهای ارائه شده اشاره و خاطرنشان کرد: فرسایش سالانه خاک در کشور به ازای هر هکتار ۱۵ تن و در استان گلستان ۱۶ هکتار است، مسئولان و کشاورزان باید پاسخگوی این وضعیت باشند.
وی ادامه داد: ماشین که فقط یک موجود زنده است اجازه نفس کشیدن دارد، اما زمین که موجود زنده است اجازه نفس کشیدن به آن نمی دهند و آن را آتش می زنند در حالیکه طبق تاکید روایات، هیچ زراعتی را نباید آتش بزنند.
امام جمعه گرگان با بیان اینکه کشاورزان از وضعیت فعلی کشاورزی انتقاد دارند و برای کسب درآمد بیشتر اقدام به آتش زدن زمین می کنند، تاکید کرد: نگاه توسعه ای یعنی اینکه کشاورز گرسنه نماند و زراعت را هم به آتش نکشد.
آیت الله نورمفیدی با اشاره به پیش بینی کارشناسان منابع طبیعی اظهار داشت: اگر این روند در استان گلستان ادامه یابد استان گلستان در سال های آینده به یک منطقه خشک و بیابانی مانند بندرعباس تبدیل می شود.
وی زهکشی اراضی کشاورزی استان را یک اقدام مناسب دانست و گفت: طبق نظر کشاورزان، قبل از زهکشی محصول اندکی دریافت می کردند، اما بعد از آن، میزان دریافت محصولات به بیشاز یک تن رسیده است.
به گفته وی، زهکشی اراضی کشاورزی، سرمایه و اقتصاد استان گلستان را متحول می کند، دنیا با تفکر توسعه ای پیشرفت کرده است، تمام قدرت در دست علم است.
وی در ادامه به وضعیت منابع آب استان اشاره و خاطرنشان کرد: قبل از سال ۱۳۷۰ میزان استحصال آب در استان گلستان ۲٫۵ میلیارد مترمکعب بود، اما الآن براثر تغییرات اقلیمی و احداث چاه های غیرمجاز و برداشت های نادرست، وضعیت منابع آبی استان وضعیت نامناسبی دارد.
آیت الله نورمفیدی تعداد چاه های غیرمجاز استان گلستان را ۱۵ هزار حلقه اعلام و تاکید کرد: چه کسی به اینها مجوز داده است؟ به دلیل برداشت های بی رویه و غیراصولی آب، ایران جزو نخستین کشورهای دنیا درخصوص فرونشست زمین است و استان گلستان هم رتبه اول را در کشور دارد.
وی با اشاره به شالیکاری و وضعیت نامناسب منابع آبی استان گلستان گفت: اگر هر هکتار شالیکاری به ۱۰ هزار مترمکعب آب نیاز داشته باشد حدود ۲ میلیارد تومان هزینه آن می شود، آیا هزینه و درآمد شالیکاری در استان عقلانی است؟