ofogheghtesadonline.ir

۲۸ دی ۱۴۰۳ -
Loading...

مردم غزه با استفاده از کدام واحد پولی خرید و فروش می‌کنند؟

پول‌ها و اسکناس‌های پاره و مخدوش برای فلسطینیان ساکن نوار غزه به مشکلی بزرگ تبدیل شده و باعث اختلال در بسیاری از  عملیات خرید و فروش و فعالیت‌های تجاری به دلیل امتناع از دریافت این اسکناس‌ها و درخواست برای تغییر آن شده است.

افق‌اقتصاد آنلاین به نقل از شفقنا، به نقل از العربی الجدید، بحران اسکناس‌های کهنه و پاره موجب دردسر مضاعف هم برای فروشندگان و هم خریداران شده است زیرا صاحب کالا به بهانه عدم توانایی در  استفاده مجدد از این اسکناس‌های پاره از دریافت آن امتناع می‌ورزد، در مقابل مشتریان نیز به هنگام دریافت مابقی پول خود این اسکناس‌ها را از فروشندگان قبول نمی‌کنند.

به گفته بازرگانان، فعالیت‌های تجاری و مبادلات مالی پولی در داخل غزه به سه ارز متکی است: اولین ارز شیکل اسرائیل است که اصلی‌ترین و پرمعامله‌ترین ارز و مبنای مبادلات روزانه و پرداخت حقوق برای فعالیت‌های تجاری است، سپس دلار قرار دارد برای تامین مالی واردات و معاملات تجاری با خارج از کشور از جمله خرید کالاهای غذایی، خودرو، لوازم برقی و الکترونیکی استفاده می‌شود و در نهایت، دینار اردن که برای پرداخت جهیزیه ازدواج، خرید مِلک و پرداخت هزینه‌های مدرسه و دانشگاه استفاده می‌شود.

نابودی بانک‌ها

بحران پول‌های قدیمی و پاره به دلیل بسته بودن کامل گذرگاه‌ها و فشار روزافزون به بانک‌ها که بیشتر آنها تخریب شدند، پس از محاصره شدیدی که بخش‌های مختلف اقتصادی و بانکی در هفده سال گذشته متحمل شدند، تشدید شده است.

این بحران بیشتر در اسکناس‌های بیست شیکلی، پنجاه و صد شیکلی وجود دارد که در اثر استفاده مستمر و بدون تعویض طی سال‌های گذشته به اسکناس‌هایی رنگ پریده و کهنه و اغلب پاره تبدیل شده است که به دلیل محاصره و اکنون جنگ جاری، جایگزین و تعویض نشده ست.در این میان سکه‌های دو، پنج و ده شیکلی هم دچار مخدوشی و سوراخ شدگی است، دچار همین مشکل است که باعث می‌شود فروشندگان و خریداران از دریافت آن‌ خودداری کنند؛ امری که در بسیاری از موارد. مانع از تکمیل فرآیند فروش می‌شود.

هیچ جایگزینی برای پول‌های کهنه وجود ندارد.

مردم غزه ماه‌هاست که مجبورند وجوه و حواله‌های مالی خود را از طریق روالی غیرطبیعی با توجه به بسته بودن و نابودی بیشتر بانک‌ها، از طریق شهروندان و سایر بازرگانانی که پول نقد دارند، دریافت کنند اما آنها از وضعیت جاری سوء استفاده کرده و برای تحویل پول نقد، ۱۰ تا ۲۰ درصد از مبلغ حواله‌های مالی را کسر می‌کنند.

یکی از اهالی غزه در این باره به العربی الجدید گفت: در سایه فقدان جایگزین و عدم تزریق پول جدید، این بحران روز به روز تشدید می‌شود و همه مجبور هستند با این پول‌های فرسوده و پاره معامله کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *